Специфичното съчетаване на фибрите прави ечемика наистина много полезен продукт. Благодарение

...
Специфичното съчетаване на фибрите прави ечемика наистина много полезен продукт. Благодарение
Коментари Харесай

Този суперпродукт пази от диабет

Специфичното съчетаване на фибрите прави ечемика в действителност доста потребен артикул . Благодарение на него се снижават апетитът и равнището на глюкоза в кръвта – това е посочил опит, извършен от шведски учени от университета на Лунд.
Според изследователите ечемикът способства също за понижаване на риска от сърдечносъдови заболявания . В опита взели участие здрави хора на междинна възраст. В продължение на три дни на закуска, обед и вечеря те яли самун с 85% наличие на ечемик.
Около 11-14 часа след последното хранене за деня учените оценявали индикаторите на риска от диабет и сърдечносъдови заболявания при доброволците. Установено било, че метаболизмът на участниците се подобрил за период от 14 часа. В добавка се снижило равнището на инсулина и равнището на захарта в кръвта, повишила се чувствителността към инсулин, подобрил се контролът на апетита .
Позитивните резултати зародили, когато питателните фибри, съдържащи се в зърната на ечемика, достигали стомашно-чревния тракт, стимулирайки потребните бактерии и направата на значими хормони.
" Забелязахме, че след приложимост на ечемичен самун настава нарастване на равнището на стомашните хормони, регулиращи обмяната на веществата и апетита, и покачване на концентрацията на хормона, който оказва помощ в намаляването на хроничните неспецифични възпаления. С времето това може да помогне да се предотврати възникването на сърдечносъдови болести и диабет " , споделя изследователката Ан Нилсън.
Резултатите от проучването са оповестени в изданието British Journal of Nutrition.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР